In loggen / uit loggen

button inschrijven

U kunt zich inschrijven door op de button 'hier inschrijven' te klikken of in de menubalk te klikken op Inschrijven Nascholing 2019. Uw order en factuur worden gegenereerd via deze site. Om in te loggen heeft u uw inloggegevens voor deze site nodig. Mocht u deze vergeten zijn, dan kunt u uw wachtwoord resetten via deze link. Lukt dat niet, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 


  Vrijdag 20 en zaterdag 21 september 2019 9.30-17 uur

 

Homeopathie Congres: Homeopathie op hartsniveau

 


Zaterdag 5 oktober 2019 10-17 uur

 

Plantenfamilies uit de ordes Gentianales en Asterales

 

Alex Leupen zal zaterdag 5 oktober 2019 de Plantensystematiek behandelen vanuit de Plantentheorie van Jan Scholten. Jan Scholten heeft in zijn boek Wonderful Plants de planten beschreven vanuit de ordes en families en ingedeeld in series, fasen, sub-fasen en stadia analoog aan de series en stadia van het Periodiek Systeem. Bij elke plantenfamilie horen issues en organotrope werkingen. Alex zal dit model toelichten en illustreren met talrijke cases. 

 

Tijdens deze nascholingsdag komen de Gentianales en Asterales aan bod. In de orde der Gentianales zitten onder andere de familie der Loganiaceae (Nux vomica, Ignatia, Gelsemium, Spigelia) en de familie der Rubiaceae (China, Coffea, Ipecacuanha). Jan Scholten vergelijkt deze plantenfamilies met de Zilverserie van het Periodiek Systeem, vaak zijn het gedreven mensen met een creatieve inslag. Vaak klachten van het zenuwstelsel, darmklachten en slaapproblemen. 

 

De familie der Asteraceae (Composieten) in de orde der Asterales hebben als issue: de aantasting van de integriteit van het systeem. Het zijn vaak autonome mensen en dieren die last krijgen van medische ingrepen, operaties of traumata als kneuzingen of distorsies. Denk aan middelen als Arnica, Calendula, Bellis perennis maar ook Millefolium, Chamomilla, Cina en Artemisia vulgaris. Jan Scholten vergelijkt de familie der Asteraceae met de Lanthaniden in het Periodiek Systeem. 

 

Zaterdag 11 mei 2019 geeft Alex les over de Ranunculales, Cucurbitales en de Brassicales. Beide lesdagen zijn los van elkaar te volgen en zijn tevens Module 3 en 4 van het derde leerjaar van de PACH.

 


 Zaterdag 2 november 2019

 

PACH3, Module 5, Die Chronische Krankheiten en Materia Medica 'Diversa"

 

Die Chronische Krankheiten, Samuel Hahnemann van 10-13 uur

 Docent: Marie-Louise van Oosterloo

 

Materia Medica 'Diversa" van 14-17 uur

Geneesmiddelen: Aesculus, Carbo vegetabilis, Petroleum, Causticum, Euphrasia, Hypericum, Ledum, Mezereum

 Docent: Alex Leupen

 


 Zaterdag 15 en zondag 16 november 2019, VSU Belgie

 

Jeremy Shere, Park Inn, Leuven (Belgiƫ)

 

Aaanmelden op: www.vsuhomeopathie.be

 

We are proud to announce our upcoming seminar with a great and passionate speaker.
Jeremy Sherr is one of the most well known researchers within the homeopathic community. More than thirty provings took place under his guidance not to mention the many provings undertaken by his wife who brings out remedy essences in a very profound way.
Jeremy is also a pioneer in Tanzania where he works hard to give AIDS patients a better life, and with success! He is extremely skilled in analysing and synthesising cases. 
He draws from a very thorough understanding of Materia Medica and Repertory in sometimes very difficult cases.

 
We hope to not only feed your mind but also your corporeal self during those two very diverse days in our typical Belgian hospitable way.We hope to welcome many of you, do bring your friend homeopaths!
Even your partners will find Leuven where the event takes place a very enticing place

 
Warm greetings,
The organising team Bart, An and Tine, 

Zaterdag 30 november 2019