In loggen / uit loggen

button inschrijven

Het boekingsproces van de Homeopathie Stichting is gewijzigd. U kunt zich inschrijven door op de button 'hier inschrijven' te klikken. U wordt dan doorgeleid naar de website van de Academy for Integrative Medicine (AIM) waar u de boeking kunt voltooien. Onze nascholingen zijn niet zichtbaar in de algemene agenda van de AIM.

 

Als u meerdere nascholingen wilt inschrijven kunt u ook rechtstreeks via
het webadres aim-edu.nl/nascholingen-homeopathie.html op de inschrijfsite komen. 

 

Onze nascholingen worden gehouden in het Kontakt der Kontinenten Congreshotel te Soesterberg, met uitzondering van de nascholing door Jonathan Hardy op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart 2019. Deze dagen worden gehouden bij Holiday Inn, Veldmaarschalk Montgomerylaan 1, 5612 BA  Eindhoven.

En met uitzondering van de 'Trainingsinstructie EHBO voor patiënten' op zaterdag 2 maart 2019, deze wordt gehouden bij Huib Wijtenburg thuis, Groesbeekseweg 209 te Nijmegen.


Zaterdag 2 maart 2019 10-17uur

 

Trainingsinstructie EHBO met Homeopathie, een handleiding voor een door u te geven cursus van 4 avonden om patiënten en andere geïnteresseerden in voorkomende gevallen op weg te helpen om zelf homeopathie toe te passen.

Huib Wijtenburg bespreekt samen met u de opzet van zo'n cursus en de manieren om PR te bedrijven en casuïstiek ten gehore te brengen.

Minimum aantal deelnemers: 8 personen. Bij te geringe deelname gaat de training niet door, dus enthousiasmeer ook uw collega's.

Locatie: Groesbeekseweg 209, Nijmegen. Ook makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken, vanaf station Nijmegen neemt u buslijn 5 naar Groesbeek. Uitstappen halte Café Groenewoud, vervolgens 2 minuten lopen.


Vrijdag 8 en zaterdag 9 maart 2019 10-17 uur

 

Warm-blooded Creatures: new mammal and bird cases

Dr. Jonathan Hardy

In this seminar we will be studying new cases of mammals and birds from Jonathan’s practice. Warm-blooded animals give protection and care to their young and this theme is characteristic of the group. It is reflected in the strengths and weaknesses and hopes and fears of patients needing these remedies. We will compare birds with mammals and prey with predators. We will also have an introduction to Fish remedies – they may be cold-blooded but they can present surprisingly like birds and we will learn how to differentiate the two groups.

About Dr. Jonathan Hardy

Jonathan studied Zoology at Oxford University and obtained an Honours degree in 1978. He then studied Medicine at Southampton University and qualified in 1984. He became a member of the Faculty of Homeopathy in 1988 and since then has worked fulltime on the south coast of England as a Homeopathic doctor. 

Jonathan practises classical Homeopathy, combining the time-tested traditional techniques with the exciting new methods developed by the well-known Homeopathic teachers of the twentfirst century. In particular the work of Rajan Sankaran and Jan Scholten has been important in his practice. Learning and applying knowledge of the themes which run through the various kingdoms and remedy groups is a fundamental method in his practice.

 

 

 

 


 

Vrijdag 5 en zaterdag 6 april 2019 10-17 uur

 

Mahesh Gandhi

Schizofrenia

About Dr. Mahesh Gandhi

He graduated as M.D. (Psychiatry) in Modern Medicine in 1981. With a passion for teaching, He has taught in Hospitals and Medical Colleges for almost 10 years. He has written a book in Psychiatry, which is very popular amongst the undergraduate medical students.

Dr. Gandhi was an Honorary and Head of Psychiatry Department in a prestigious medical college in Bombay, but resigned to pursue an interest in Homoeopathy. He did his Fellowship in Homeopathy(FCAH). He also co-authored many books on subjects related to Psychiatry.

Presently Dr Gandhi is having his own private practice in Mumbai. He also visits Bharatiya Arogya Nidhi Hospital for over 20 years where he is appointed as an Honorary Psychiatrist.

Dr Gandhi has been very closely associated with Dr. Rajan Sankaran for more than 15 years. He was sitting with him daily initially for many years and then sat with him in his clinic once a week, until recently and saw mainly psychiatric cases.

Dr Gandhi has been a speaker in many of his Homeopathy Seminars arranged for Indian and foreign students. He has been following Dr. Sankaran’s school / model of approach in Homoeopathy and many of Dr Gandhi’s cases have been published in his new book on PLANTS.

Mahesh Gandhi , Mahesh-Gandhi - Narayana Verlag ...


 

Zaterdag 11 mei 2019 10-17 uur

 

Plantenfamilies uit de ordes: Ranunculales, Cucurbitales en Brassicales.

Alex Leupen zal zaterdag 11 mei 2019 de Plantensystematiek behandelen vanuit de Plantentheorie van Jan Scholten. Jan Scholten heeft in zijn boek Wonderful Plants de planten beschreven vanuit de ordes en families en ingedeeld in series, fasen, sub-fasen en stadia analoog aan de series en stadia van het Periodiek Systeem. Bij elke plantenfamilie horen issues en organotrope werkingen. Alex zal dit model toelichten en illustreren met talrijke cases.

 

De plantenfamilies worden evolutionair behandeld, hij begint bij de primitieve planten van de orde der Ranunculales. Hiertoe behoren plantenfamilies als de Ranunculaceae (denk aan Aconitum, Pulsatilla, Cimicifuga etc.) en de plantenfamilie der Papaveraceae (denk aan Sanguinaria, Chelidonium, Opium etc.). Het thema van deze orde is: de wereld is rauw. Patiënten die een middel nodig hebben uit de familie der Ranunculaceae uiten dit in overgevoeligheid, huilen, emoties van verontwaardiging. Patiënten die een middel nodig hebben uit de familie der Papaveraceae uiten dit in klachten van doofheid (numbness) en apathie, en qua gedrag in zelfopoffering. Middelen als Aconitum en Opium zijn ook vaak nodig bij emotionele traumata (PTSS). De hormonale stoornissen bij vrouwen kunnen goed reageren op middelen als Pulsatilla, Staphisagria en Cimicifuga. 

 

Daarna komen de Cucurbitales en Brassicales aan de orde. De plantenfamilie der Curcubitaceae (uit de orde der Curcubitales) leveren planten als Bryonia en Colocynthis, het is de familie van de pompoenen, komkommers en lemoenen. Kenmerkend is de opslag van voedsel bij deze planten, de patiënten die deze middelen nodig hebben zijn ook bang voor armoede en kunnen gaan hamsteren. Bij Colocynthis is er sprake van jarenlang oppotten van boosheid. De familie der Brassiceae bevat de koolsoorten, de radijs, vaak scherpe en bittere groentes. Het leven wordt door deze mensen als bitter ervaren, denk aan mantelzorgers van een chronisch zieke partner. Ze raken wat verbitterd omdat het leven aan hen voorbij gaat. Er zijn vaak klachten passend bij het Prikkelbare Darmsyndroom, darmkrampen, flatulentie, wisselende ontlasting. 

 

Zaterdag 5 oktober 2019 geeft Alex les over de Gentianales en Asterales. Beide lesdagen zijn los van elkaar te volgen. 


Vrijdag 20 en zaterdag 21 september 2019 10-17 uur

 

Homeopathie Congres: Homeopathie op hartsniveau

 


Zaterdag 5 oktober 2019 10-17 uur

 

Plantenfamilies uit de order Gentianales en Asterales

 

Alex Leupen zal zaterdag 5 oktober 2019 de Plantensystematiek behandelen vanuit de Plantentheorie van Jan Scholten. Jan Scholten heeft in zijn boek Wonderful Plants de planten beschreven vanuit de ordes en families en ingedeeld in series, fasen, sub-fasen en stadia analoog aan de series en stadia van het Periodiek Systeem. Bij elke plantenfamilie horen issues en organotrope werkingen. Alex zal dit model toelichten en illustreren met talrijke cases. 

 

Tijdens deze nascholingsdag komen de Gentianales en Asterales aan bod. In de orde der Gentianales zitten onder andere de familie der Loganiaceae (Nux vomica, Ignatia, Gelsemium, Spigelia) en de familie der Rubiaceae (China, Coffea, Ipecacuanha). Jan Scholten vergelijkt deze plantenfamilies met de Zilverserie van het Periodiek Systeem, vaak zijn het gedreven mensen met een creatieve inslag. Vaak klachten van het zenuwstelsel, darmklachten en slaapproblemen. 

 

De familie der Asteraceae (Composieten) in de orde der Asterales hebben als issue: de aantasting van de integriteit van het systeem. Het zijn vaak autonome mensen en dieren die last krijgen van medische ingrepen, operaties of traumata als kneuzingen of distorsies. Denk aan middelen als Arnica, Calendula, Bellis perennis maar ook Millefolium, Chamomilla, Cina en Artemisia vulgaris. Jan Scholten vergelijkt de familie der Asteraceae met de Lanthaniden in het Periodiek Systeem. 

 

Zaterdag 11 mei 2019 geeft Alex les over de Ranunculales, Cucurbitales en de Brassicales. Beide lesdagen zijn los van elkaar te volgen. 

 


 

Zaterdag 15 en zondag 16 november 2019, VSU

 

Jeremy Shere