In loggen / uit loggen

button inschrijven

U kunt zich inschrijven door op de button 'hier inschrijven' te klikken of in de menubalk te klikken op Inschrijven Nascholing 2019. Uw order en factuur worden gegenereerd via deze site. Om in te loggen heeft u uw inloggegevens voor deze site nodig. Mocht u deze vergeten zijn, dan kunt u uw wachtwoord resetten via deze link. Lukt dat niet, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 


 

 

Zaterdag 11 mei 2019 10-17 uur

 

Plantenfamilies uit de ordes: Ranunculales, Cucurbitales en Brassicales.

Alex Leupen zal zaterdag 11 mei 2019 de Plantensystematiek behandelen vanuit de Plantentheorie van Jan Scholten. Jan Scholten heeft in zijn boek Wonderful Plants de planten beschreven vanuit de ordes en families en ingedeeld in series, fasen, sub-fasen en stadia analoog aan de series en stadia van het Periodiek Systeem. Bij elke plantenfamilie horen issues en organotrope werkingen. Alex zal dit model toelichten en illustreren met talrijke cases.

 

De plantenfamilies worden evolutionair behandeld, hij begint bij de primitieve planten van de orde der Ranunculales. Hiertoe behoren plantenfamilies als de Ranunculaceae (denk aan Aconitum, Pulsatilla, Cimicifuga etc.) en de plantenfamilie der Papaveraceae (denk aan Sanguinaria, Chelidonium, Opium etc.). Het thema van deze orde is: de wereld is rauw. Patiënten die een middel nodig hebben uit de familie der Ranunculaceae uiten dit in overgevoeligheid, huilen, emoties van verontwaardiging. Patiënten die een middel nodig hebben uit de familie der Papaveraceae uiten dit in klachten van doofheid (numbness) en apathie, en qua gedrag in zelfopoffering. Middelen als Aconitum en Opium zijn ook vaak nodig bij emotionele traumata (PTSS). De hormonale stoornissen bij vrouwen kunnen goed reageren op middelen als Pulsatilla, Staphisagria en Cimicifuga. 

 

Daarna komen de Cucurbitales en Brassicales aan de orde. De plantenfamilie der Curcubitaceae (uit de orde der Curcubitales) leveren planten als Bryonia en Colocynthis, het is de familie van de pompoenen, komkommers en lemoenen. Kenmerkend is de opslag van voedsel bij deze planten, de patiënten die deze middelen nodig hebben zijn ook bang voor armoede en kunnen gaan hamsteren. Bij Colocynthis is er sprake van jarenlang oppotten van boosheid. De familie der Brassiceae bevat de koolsoorten, de radijs, vaak scherpe en bittere groentes. Het leven wordt door deze mensen als bitter ervaren, denk aan mantelzorgers van een chronisch zieke partner. Ze raken wat verbitterd omdat het leven aan hen voorbij gaat. Er zijn vaak klachten passend bij het Prikkelbare Darmsyndroom, darmkrampen, flatulentie, wisselende ontlasting. 

 

Zaterdag 5 oktober 2019 geeft Alex les over de Gentianales en Asterales. Beide lesdagen zijn los van elkaar te volgen, en zijn tevens Module 3 en 4 van het derde leerjaar van de PACH.


 

Vrijdag 20 en zaterdag 21 september 2019 10-17 uur

 

Homeopathie Congres: Homeopathie op hartsniveau

 


Zaterdag 5 oktober 2019 10-17 uur

 

Plantenfamilies uit de ordes Gentianales en Asterales

 

Alex Leupen zal zaterdag 5 oktober 2019 de Plantensystematiek behandelen vanuit de Plantentheorie van Jan Scholten. Jan Scholten heeft in zijn boek Wonderful Plants de planten beschreven vanuit de ordes en families en ingedeeld in series, fasen, sub-fasen en stadia analoog aan de series en stadia van het Periodiek Systeem. Bij elke plantenfamilie horen issues en organotrope werkingen. Alex zal dit model toelichten en illustreren met talrijke cases. 

 

Tijdens deze nascholingsdag komen de Gentianales en Asterales aan bod. In de orde der Gentianales zitten onder andere de familie der Loganiaceae (Nux vomica, Ignatia, Gelsemium, Spigelia) en de familie der Rubiaceae (China, Coffea, Ipecacuanha). Jan Scholten vergelijkt deze plantenfamilies met de Zilverserie van het Periodiek Systeem, vaak zijn het gedreven mensen met een creatieve inslag. Vaak klachten van het zenuwstelsel, darmklachten en slaapproblemen. 

 

De familie der Asteraceae (Composieten) in de orde der Asterales hebben als issue: de aantasting van de integriteit van het systeem. Het zijn vaak autonome mensen en dieren die last krijgen van medische ingrepen, operaties of traumata als kneuzingen of distorsies. Denk aan middelen als Arnica, Calendula, Bellis perennis maar ook Millefolium, Chamomilla, Cina en Artemisia vulgaris. Jan Scholten vergelijkt de familie der Asteraceae met de Lanthaniden in het Periodiek Systeem. 

 

Zaterdag 11 mei 2019 geeft Alex les over de Ranunculales, Cucurbitales en de Brassicales. Beide lesdagen zijn los van elkaar te volgen en zijn tevens Module 3 en 4 van het derde leerjaar van de PACH.

 


 Zaterdag 2 november 2019

 

PACH3, Module 5, Die Chronische Krankheiten en Materia Medica 'Diversa"

 

Die Chronische Krankheiten, Samuel Hahnemann van 10-13 uur

 Docent: Marie-Louise van Oosterloo

 

Materia Medica 'Diversa" van 14-17 uur

Geneesmiddelen: Aesculus, Carbo vegetabilis, Petroleum, Causticum, Euphrasia, Hypericum, Ledum, Mezereum

 Docent: Alex Leupen

 


 

Zaterdag 15 en zondag 16 november 2019, VSU

 

Jeremy Shere


Zaterdag 30 november 2019